divendres, 4 de febrer del 2011

Jaime Anglada - Stereo (2010)




Aquest estiu vaig poder fer feina a les berbenes de Felanitx, cosa que em va permetre veure des de la barra uns quants concerts. Les festes de Felanitx són una festassa i duen un munter de grups, però com sol passar en les festes majors, el rock brilla per la seva absència. Però entre les actuacions de Mojinos Escocíos, Macaco, Hombres G o Miguel Bosé, vaig poder descobrir en Jaume Anglada, que es va marcar un gran concert presentant el seu nou disc, Stereo.

En Jaume Anglada vendria a ser el Bruce Springsteen mallorquí, un cantautor rocker que disc a disc i concert a concert s'ha anat fent un nom dins el panorama estatal. El darrer disc és un recull de grans cançons, molt més rockeres que els seus darrers treballs: Palabras que nunca te he dicho o ¿Dónde estabas tú? són autèntics temassos, on les guitarres tenen un gran protagonismes. En Jaume juga amb les paraules per parlar de relacions sempre difícils i envoltat d'una gran banda s'ha endinsat dins d'un rock clàssic que vesteix d'allò més bé les seves lletres. No más lunas sin ti o Dulce Jimena mantenen el gran nivell del disc que dura fins al final. I com a regal final, una versió de Palabras que nunca te he dicho a duo amb na Rebeca Jimenez.

Només li trob a faltar que hagi gravat qualcunes cançons en català, com va fer al seu penúltim treball, Nunca tendremos Graceland. Esper que en pròxims treballs torni a cantar en la nostra llengua. Acaba de treure un disc en directe de la seva gira de l'any passat, però si podeu veurer-lo en directe, no ho dubteu en anar-lo a veure!

3 comentaris:

  1. Totalment d'acord amb el que dius! Stereo sona 100% rock n'roll!!!
    Jo vaig assistir a la gravació del seu darrer disc en directe i va ser impressionant escoltar a n'en Jaume i la seva banda entre les muntanyes d'una finca del Galatzó una nit d'estiu. Dia 4 de juny s'acomiadarà amb un concert ple de sorpreses a la sala gran de l'Auditorium de Palma. Serà de veure!!!
    Vos ho recoman!
    Maria José

    ResponElimina
  2. Gràcies pes comentari Maria José, no he contestat abans perquè aquest febrer ha estat un mes totalment desconnectat d'internet.

    Ja tenc ganes d'escoltar es disc en directe!! I encara més ganes de tornar-lo a veure en viu!!

    Salut

    ResponElimina