dimarts, 13 de març de 2012

Son & The Holy Ghosts - Shadows & Monsters (2011)


Sigui quina sigui la teva professió, mai ha de ser fàcil dedicar-te a lo mateix que el teu pare. I si esteim xerrant de música, encara menys. És difícil escapar a l'ombra allargada d'un llinatge triomfador, i no acabar essent presa fàcil dels crítics musicals. Pegant una ullada a les carreres de qualcuns fills d'estrelles del rock n roll, no crec que noms com Julian Lennon, Sean Lennon, James McCartney o Ziggy Marley vos sonin de res, a banda dels seus llinatges. D'altres com en Jeff Buckley o en Jakob Dylan si que se pot dir que han pogut fer el seu propi camí, llinatges apart. 

El llinatge que mos ocupa avui no es tan cèlebre com els que hem citat fins ara, però almanco a Mallorca, si que es prou conegut. Son & The Holy Ghosts és el projecte musical d'en Guillem Mesquida, fill d'en Biel Mesquida, cantant i líder dels anyorats Ossifar, i passa amb bona nota la prova d'el "fill d'artista". Shadows & Monsters és un avançament del seu segon disc que esperam que surti prest, i ho podem definir com a rock americà, fet a Mallorca.

Es noten influències de Neil Youg o Wilco en aquest EP. Amb un so clar i treballat, que res té a envejar a bandes internacionals, cap cançó té pérdua. El rock contundent de tota la vida a Disaster, la preciositat de com fer una bona balada a Ashes o un tema tan rodó con Black Roses en són una demostració. Tambè trobam un duet amb n'Andrea Peraita de Sterlin a la preciosa Etern Love o aproximacions al country a Fighting horse. Lo que hem dit, American Rock made in Mallorca! I per cert, amb descàrrega gratuita en el Bandcamp! Esperam amb impaciència el nou disc, que es titularà "The Soldier & Lady Fire"


2 comentaris:

  1. Doncs no, no ha de ser senzill tenir uns pares coneguts i voler dedicar-te al mateix que ells. Potser la part positiva és que la opció a fer el que t'agrada la tens més fàcil que altra gent, en el sentit de tenir una oportunitat. Però és cert que un pic allà t'exigeixen més que a qualsevol altre. De totes formes pens que en Guillem Mesquida ho fa realment bé!

    ResponElimina
  2. Sona bé eh en Guillem Mesquida i companyia!!

    Gràcies pel comentari!

    ResponElimina