diumenge, 7 d’octubre de 2012

The Gaslight Anthem - Handwritten (2012)


Que faríeu amb el vostre primer sou? O que és el que vàreu fer? Jo ho he tengut molt clar: anar directament a la tenda de discos més pròxima. De fet, només era la secció de música dels supermercats Müller, però que més dona! La qüestió era fer-se amb aquesta meravella de disc que no podia deixar d'escoltar via Spotify.

The Gaslight Anthem s'han sortit amb un discàs, i mira que l'anterior, American Slang, ja va ser per a jo lo millor de 2010. Però s'han superat, si senyor. Seguint amb la seva progressió, en Brian Fallon canta millor que mai, la guitarra de n'Alex Rosamilia guanya presència i fins i tot s'atreveixen a introduir pianos, violins i altres instruments. I si a això li sumam el gran so que deixa la producció d'en Brendan O'Brien....

Les cançons més ràpides entren directes com l'homenatge al vinil que és "45" o Handwritten, però per a jo és a les cançons més lentes i amb més sentiment, on se surten, com a Here Comes My Mind, Mulholland Drive o a Too Much Blood. Com diu en Nick Hornby al llibret del disc, The Gaslight Anthem no hauran inventant res de nou, però si que han recollit el millor del legat del rock americà per posar-hi el seu gra d'arena amb la seva pròpia personalitat. Només queda dir: un dels discs de l'any. Ara venen fer gira europea, no vos los perdeu!

3 comentaris:

 1. El nou cd té molt d'enganxe... crec que Gaslight Anthem si els escolt asiduament poden convertir-se en de les poques bandes que necessiti veure arreu d'on toquin. Gràcies pel descobriment de fa tres anys!
  http://www.youtube.com/watch?v=K0ZNPlTIYvo&feature=relmfu

  ResponElimina
 2. Idò ves alerta, perquè Gaslight Anthem seran molt grans. Que bona aquesta Atlantic City!

  ResponElimina
 3. Una de les bandes actuals més importants. En breu, novembre, tornen a Barcelona. Allà hi serem. Salut!

  ResponElimina