dijous, 22 de febrer del 2018

Projecte Mut - La vida rima (2017)


Projecte Mut era un grup que tenia pendent des de fa temps, però mai els havia arribat a escoltar. Fins que un dia conduint i escoltant  IB3 radio, va sonar 'Pa',  un tema explosiu, ple d'energia i melodia que me va enganxar a la primera. Així que en aparcar el cotxe vaig passar per la tenda de discs, i en posar-lo al reproductor de CDs l'amor a primera vista es va confirmar: es tractava d'un disc rodó.

Ja fa més de 10 anys que en David Serra i en Joan Barbé van formar Projecte Mut. Els dos havien tocat en altres grups d'Eivissa que havien aconseguit cert èxit, sobretot amb Statuas de Sal. Però per aquest nou projecte, tenien ganes de cantar en eivissenc, mesclar pop-rock amb el folk tradicional de l'illa i versionar poetes locals. I el que va començar essent el projecte d'un boix de Ca's Mut, ha acabat essent segurament el grup eivissenc més conegut fora de l'illa. Precisament fa poc van cel·lebrar el desè aniversari amb un disc farcit de col·laboracions, i també van ser la cançó de l'estiu de TV3 l'any 2015 amb Junts.

Desconec la seva trajectòria anterior i per tant no sé quina evolució han seguit. Però amb un so que recorda a grups com Mumford & Sons, o als millors grups que mesclen punk amb arrels irlandeses, l'estil de Projecte m'entra a la perfecció. I el seu darrer disc esta ple de bones melodies. Gira molt entorn de l'amor, però sempre amb una visió molt optimista. La mencionada Pa o l'alegre Amor a l'acte són de les més animades. Però també es mostren experts fent abaixant l'accelerador a temes com Si no és molt demanar, Massa o la preciosa Vaixells (versió del grup Vinodelfin), cançó que va creixent a poc a poc amb un crescendo perfecte. El poeta eivissenc Marià Villangomez és versionat a la festiva Ball Pagès, mentre que la versió d'un poema del menorquí Francesc Flotir a Ses Cares és de lo millor del disc. Finalment també hi ha lloc per el tema instrumental Gin, que entra d'allò més bé, que ens recorda a lo millor dels mallorquins Boc i que demostra lo bons músics que són.

En resum, un gran descobriment!
La vida rima, i amb Projecte Mut, més!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada