diumenge, 5 d’abril del 2020

Sopa de Cabra - La Gran Onada (2020)


Les bones sensacions que teniem s'han acabat complint: La Gran Onada és un discàs. I això mos fa molt feliços, com ja deia en el post anterior sobre Green Day, de veure com Sopa de Cabra es confirmen com un grup amb molt de present i que no només viu del seu passat.

A La Gran Onada els gironins troben per fi el so que estaven cercant en aquesta nova etapa, i que en la meva opinió, no van acabar de trobar a Cercles, l'anterior disc. Mos agradaven les cançons que ja coneixíem, i mos agraden les que completen el disc. Mos agrada Fràgil com a opening, amb el seu increscendo musical, tot cantant a la fragilitat dels humans, tan evident en temps de pandèmia i confinament. Mos agraden les percussions i la sonoritat de Farem que Surti el Sol, on s'atreveixen amb sintentitzadors i a tractar la veu d'en Gerard Quintana, qui per cert, escriu una lletra brillant. "Farem que surti el Sol, pels que ho han perdut tot". Mos agrada La Llibertat, dedicada a nen Jordi Cuixart, i mos encanta el rock n roll de Em Trenques El Cor. Mos encanta el duet vocal amb na Núria Moliner a Fronteres, i el mig temps de Deien Adèu, una cançó que encaixaria a la perfecció als meravellosos discos Nou o Plou i Fa Sol. I mos agraden aquestes perles que amaga la cara B del disc, com són l'acústica En Blanc o la preciosa Tant Se Val, que tanca el disc.

En definitiva, mos agrada La Gran Onada. No sé si el coronavirus mos deixarà veurer-los en directe aquest juny a Inca, però en tot cas, esperarem el que faci falta. Mentrestant, podeu gaudir d'aquesta meravella de gravació en directe que van fer fa unes setmanes a les runes d'Empúries:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada