divendres, 14 d’agost del 2009

Singles BSO

Per Banyasegol:

A principis dels 90 i abans que esclatés tota la moguda grunge arreu del planeta encapçalada pel Nevermind de Nirvana, Cameron Crowe acabava de rodar Singles, una pel·lícula on la trama girava al voltant d’uns joves de Seattle i les seves relacions, els problemes i les inquietuds més habituals que els acompanyen.

De la pel·lícula, sobretot, cal destacar la bona elecció de la banda sonora –un dels grans motius per visionar Singles- i és que, tot i que l’argument és fa massa "pastelón" en certs moments i li manca una mica de ritme, el veritable encert del director és la tria de tots els temes de la banda sonora (un èxit de vendes abans i tot de que s’estrenés Singles) i la coherència que aporta als personatges de la seva història.

Dels 4 dels grans grups grunge del moments tan sols deixava de participar Nirvana, que en aquells momets ja havia assolit certa popularitat arreu d’Amèrica – i allò no era res amb el que vindria després- i la discogràfica demanava massa diners per poder incloure les seves cançons. Però tant Alice in Chains, com Soundgarden i Pearl Jam (aquests amb una cançó inèdita que és de lo millor de la seva discografia, State of Love and Trust) es varen involucrar el màxim fins al punt de realitzar petites aparicions en la peli.

Altres grups seattleians presents són els Mudhoney –inventors del terme grunge-, els Screaming Trees –la joia oculta de la corona- i els Mother Love Bone, una banda mítica de la ciutat d’on prové la meitat del grup dels PJam.

I, intentant donar a conèixer quins són els orígens musicals d’aquests grups, Cameron Crowe va incloure el Paul Westerberg –amb dos temassos com Dislexic Heart i Waiting for Somebody- i el Jimi Hendrix, que també va néixer i ara està enterrat a Seattle. I per tancar el disc els Smashing Pumpkins, uns dels també principals exponents del rock alternatiu de principis dels 90.

Tracklist:
1. Would? (Alice In Chains)
2. Breath (Pearl Jam)
3. Seasons (Chris Cornell)
4. Dyslexic Heart (Paul Westerberg)
5. Battle Of Evermore (The Lovemongers)
6. Chloe Dancer / Crown Of Thorns (Mother Love Bone)
7. Birth Ritual (Soundgarden)
8. State Of Love And Trust (Pearl Jam)
9. Overblown (Mudhoney)
10. Waiting For Somebody (Paul Westerberg)
11. May This Be Love (Jimi Hendrix)
12. Nearly Lost You (Screaming Trees)
13. Drown (Smashing Pumpkins)

-

Els Alice in Chains i la cançó dedicada a la mort del cantant de Mother Love Bone, Andrew Wood

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada