dimecres, 7 d’octubre del 2009

Billy Talent – III (2009)


Com si dels mateixos Led Zeppelin es tractessin, els canadencs Billy Talent van titulant els seus discos sense títols, numerant-los amb números romans. I de mateixa manera que Page, Plant, Bonman i Jones en el seu moment, Billy Talent s’enfrontaven a la pressió de superar un gran segon disc, el II.

Des de la primera cançó esta clar que el que sona és Billy Talent, els riffs característics de guitarra de Ian d’Sa i la no menys peculiar veu d’en Ben Kowalewicz. Però tot i així qualque cosa ha canviat... no son tan agressius com abans, se’ls veu més calmats, menys punk i més rockers. On son aquells crits que feien que fins i tot costés escoltar-los ? Segurament part de la culpa la té Brendan O’Brian, reputat productor que ha treballat amb Pearl Jam entre d’altres, que els hi ha produït aquest disc. Fins i tot a Diamond On A Landmine es permeten el luxe de emular a The Police. El disc comença amb Devil on My Shoulder, una cançó 100% Billy Talent, bon riff i bona tornada. El segueixen un mig temps deliciós anomenat Rusted From The Rain, on parla de la ruptura d’una parella, i una gran cançó anomenada Saint Veronika, basada en el personatge de Veronika decides to die de Paulho Coelho. A la cançó, la protagonista no aconsegueix suïcidar-se i mentre està en coma a l’hospital se’n dóna compte de que hi ha molts de motius per viure. La lletra d’aquest tema es excepcional i per a jo és la millor cançó del disc.

El bon nivell és manté amb Tears Into Wine, per a continuació sensibilitzar-nos amb la balada White Sparrows, on parlen de la pèrdua de l’amada a causa de la mort. A mesura que passen les cançons, ens n’adonam compte de que si be ha baixat l’agressivitat, ha millorat la melodia, si bé és cert que és un disc bastant monòton i lineal. Jo crec que aquest disc els obrirà moltes portes, tot i que de moment em seguesc quedant amb el II. Però també he de dir que a cada escolta el disc millora.

Aquest passat estiu s’han embarcat en una de les gires de l’any, fent de teloners als mateixos Rancid i Rise Against pels Estats Units.
-
-

2 comentaris:

  1. Yep. Benvinguts nois. Gran blog. Un plaer llegir els vostres textos. Ens veiem per aquí....

    ResponElimina
  2. Sí, estic d'acord que la lletra de Saint Veronika és molt bona!He vengut calfreds recordant el llibre de Veronika quan decideix morir i s'intenta suïcidar!!

    Salutacions des de ses illes,

    Narodni Trodi

    ResponElimina