dissabte, 24 d’abril del 2010

Lendakaris Muertos - Lendakaris Muertos (2005)


Duc uns dies rient tot sol pes carrer. Si veis un tio per Barcelona xapant-se es cul tot sol, tranquils, no ha perdut sa xaveta, sóc jo escoltant Lendakaris. I es que davant les seves lletres es impossible no riure.

Lendakaris Muertos son un grup navarrés de punk al millor estil des 80, i amb un nom inspirat en un dels grans d’aquest gènere, els Dead Kennedys. Fan un punk ràpid on destaca sobre tot les lletres reivindicatives, sarcàstiques, divertides i que posen a parir a tothom. Al ser de Pamplona, és inevitable que parlin de la situació d’Euskal Herria, això si, amb molta ironia, Així demanen pensió pels veterans de la Kale Borroka o parlen a Gora Espanya del dret a ser seguidor de la selecció espanyola a Euskadi, sent “més basc que l’arbre de Gernika”. Tal es la seva ironia, que en 30 segons deixen clar que l’autèntic problema basc és, ni més ni menys, que a Euskadi no es folla. Altres perles que deixen es la crítica al capitalisme a Centro Comercial o quan donen estopa als joves drogoaddictes a Drogolegas.

Sense dubte, la lletra més graciosa es quan posen a parir un tonteria com l’horòscop fent previsions com: Sagitario: te odian en el trabajo, Acuario: hoy vas a morir ahogado. La seva admiració pels Dead Kennedys també queda plasmada amb la versió pròpia que fan de Too Drunk Too fuck

Semblarà fàcil fer lletres així però no crec que ho sigui. El disc es una mescla de seva maqueta homònima (que es va difondre ràpidament per internet), i noves cançons arribant a les 23 cançons que hi trobam i de les quals poques passen del minut i mig. L’únic però que li veig al disc és que musicalment és molt simple, però estic segur que els següents discos hauran evolucionat. Si vos agrada el punk i voleu fer un panxó de riure, posau-vos aquest CD!


-

4 comentaris:

  1. "Soy un veterano de la Kale borroka, dame mi pensión o te parto la boca"

    Jo també els he descobert fa poc, bestials!

    ResponElimina
  2. Si Miquel molt divertits.
    I segur que en directe són una passada!

    ResponElimina
  3. Canviant de registre musical...

    Ahir vaig nar a veure Franz Ferdinand... molt bons , tio !! des 5-3 millors concert de s'any.. son una festa, no atures i totes ses cançons que van cantar son dels dos primers discos..
    Un dia dakests te faré una crònica

    ResponElimina
  4. Franz Ferdinad quina sort!
    Ja m'han dit que van estar molt be. Molt millor que en Lou Reed que va ser peste...
    Esper impacient sa teva crònica!

    ResponElimina