dijous, 20 d’agost del 2009

Anti-Flag - The people or the gun (2009)


En els temps que corren es molt poc usual que un grup tregui dos discs d’estudi en un any. Enrere queden aquells temps en que artistes com The Beatles o Led Zeppelin ens deleitaven amb un o més discs cada any. Però avui en dia tot va per llarg, basta veure els “grans” Metallica, AC/DC, Green Day com tarden 4, 5, ó 6 anys en tornar a l’estudi. Per això és d’agrair que bandes compromeses com Anti-Flag ens ofereixen material nou tan sovint.

I es que just feia un any del seu anterior disc The Bright Lights of America quan van treure The People or The Gun. Si a l’anterior disc ens havien deixat un poc descol·locats, canviant cap a cançons més lentes, menys politiques i amb més coros, amb el seu nou disc tornen a allò que millor saben fer, autèntiques cançons punk clamant contra les injustícies del món, en la línia que van deixar a For Blood And Empire. Cançons com Sodom, Gomorra, Washington DC , We are the One o You Are Fired, on critiquen la industria musical, se succeeixen a una gran velocitat. Tampoc s’obliden de l’actual crisi mundial amb un títol que ho diu tot : The Economy Is Suffering... Let It Die. I també es deixen sentir el seus coros a cançons més lentes com This Is The First Night. Si una cosa han aconseguit, i de fet s’ho van proposar, és que el disc es fa curt i tan bon punt acaba ja tens ganes de posar el play de nou. Podriem dir que tornen els Anti-Flag de For Blood And Empire, pero sense superar-lo.

Ja s’han confirmat com a caps de cartell del pròxim Eastpak Antidote Tour, juntament amb Alexisonfire..... dia 5 de novembre a Barcelona! Ja contam els dies per veure’ls en directe!

1 comentari: